Blog DET.ro

DET.ro – Stiri, informatii, anunturi pentru furnizori de securitate privata

noiembrie 15th, 2011

Epidemia iernii 2011: cauciucuri furate în 120 de secunde

Interes General, Social, by admin.

SFATURI

Cum vă protejaţi de hoţi

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii de la 1 noiembrie. De teama amenzilor, care pot depăşi 1.000 de lei, şoferii s-au grăbit să-şi doteze maşinile aşa cum cere legea.

În cazul în care un drum este acoperit cu gheaţă, polei sau zăpadă şi autovehiculul pe care îl conduceţi nu este dotat cu cauciucuri de iarnă, poliţistul vă poate reţine certificatul de înmatriculare.

În plus, puteţi primi între 9 şi 20 de puncte de penalizare şi va trebui să achitaţi o amendă cuprinsă între 603 şi 1.430 lei. Preţul unui set de patru anvelope noi variază, în funcţie de modelul maşinii, între 800 şi 1.500 de lei. Aşa se explică şi faptul că hoţii au văzut în furtul şi apoi vânzarea cauciucurilor de iarnă o afacere foarte profitabilă.

Poliţiştii spun că vă puteţi proteja împotriva hoţilor, în primul rând cu ajutorul alarmelor. Preţul uneia variază între 200 şi 1.500 de lei.

Dar puteţi apela foarte bine şi la sistemele antifurt pentru roţi, care au cheie unică. Acestea pot costa între 90 şi 150 de lei setul, în funcţie de tipul de jantă, care poate fi din aluminiu sau din tablă, spun specialiştii.

„Sistemele sunt de mai multe mărimi, în funcţie de marca maşinii, dar tipul de jantă influenţează preţul, nu marca maşinii”, a explicat, unul dintre cei care pun în vânzare aceste sisteme.

Dacă nu vreţi nici alarmă şi nici sistem antifurt, îi puteţi pune în încurcătură pe hoţi parcând foarte aproape de un gard, zid sau de bordură. Macar aşa, paguba nu va mai fi totală.

Back Top

Responses to “Epidemia iernii 2011: cauciucuri furate în 120 de secunde”

Comments (0) Trackbacks (0) Leave a comment Trackback url
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *